m224, Badslut?

En fantastisk onsdagsmorgon med väckningssol, vindstilla och 12 grader samt flera mogna björnbär. Och indikering på SMHI-app att väderomslag kan vara på gång.  Morgonbadcykling oundviklig.

Cykelstigen smålog, men fortfarande trots sjösättningen av korkplattan i regnmätaren, ingen svampparad vid vägkanterna. Inte ens tillstymmelse till enssmörsopp! Men stenarna på grusstigen ligger kvar och den nya tidens hårdpumpade cykeldäck är inga höjdare för ändalykter. Hårdpumpning minskar förmodligen gummidäckets anläggningsyta mot vägen och därmed friktionen  och medger därför högre hastigheter som kan ge cyklisten fördelar (när det gäller träffprocent  för korsande pensionärer). Men ojämnheter i vägbanan som potthål och kanter gör mera ont. Vill man speeda, får man lida.

Frånsett begränsade ojämnheter gick cykelfärden geschwint. Den gamle mannen som envisas med att skogslöpa visade inte sin flåsande och utmattade nuna idag, ej heller den urgamle mannen med hunden i barnvagnen. Och tyvärr var vägen ävenhelt fri från motionerande unga flickor som vägdekorationer.

Vi anlände till den heltomma cykelparkeringen som börjat grönska. Grillningsförbudsskylten vid ingången till badet var borta och på bryggorna satt två fåglar, en skarv och en fiskmås. Samt dessutom en plastpåse med två oöppnade energidrycksburkar. Ett dolt drama!? Fåglarna gav sig av när vi stapplade  ut på bryggan.men burkarna fick vi ta med oss efter simningen som ställföreträdande skräpplockare  eller historieförstörare. Vår omklädningssten låg tyvärr i skugga men alternativa stenar hade inte rätt höjd för pensionärsvänlig sittande avklädning. Men vattnet var klart och algfritt och blankt och helt optimalt för snabbt ryggsim. Mitt ryggsim går normalt snabbare än motsvarande på rygg, men idag var skillnaden enorm. Var orsaken putgubbmage?  Och himlen ställde upp med väldigt pittoreska moln och en fiskmås som kanske var på skarvspaning. Den såg så ensam ut. Och hemvägens uppförsbackar var vänliga idag, i går var de i motvind svårforcerade. Men det kändes som att semesterslutet var nära. Simhallen nästa (utan moln eller fåglar). Det kanske börjar bli rätt tid för frimärksblötning och höstfunderingar över vad man skall göra med sin nyblötta och resten av frimärksskatten.

dagsvers

en skarv och en mås
och fem läskedrycksburkar 
Ett badbryggsminne

Publicerat av

benbe39

Har tidigare skrivit bloggen Pensionismer på Metrobloggen. Eftersom denna verkar havererad, försöker jag nu använda denna siten.

Lämna en kommentar